Парапети

Споделяне:
  •  
  •  
  •  

От изключителна важност за нашето ежедневие са парапетите. Освен съоръжения осигуряващи нашата сигурност и безопасност, парапетите могат да бъдат и чудесно допълнение за всякакъв вид интериорни и екстериорни решения.

 АЛУМИНИЕВ ПАРАПЕТ

Парапети от алуминий стават все по предпочитани в съвременното строителство и бързо се налагат на пазара. Плюсовете, който те ни предлагат, безспорно  прави  избора отличен. Алуминиевите парапети са много стабилни, леки и не ръждясват. Те имат модерен и елегантен вид.  Алуминиевите парапети се изработват от голяма гама профили и аксесоари. Оксидацията на елементите осигурява устойчивост на външни влияния и позволява получаването на различни цветове-бяло, златно, инокс или дървесен мотив. Използваните стъкла са закалени със дебелина 8mm минимум. Те са безопасни и могат да бъдат със голямо разнообразие от цветове. Областта на приложение е неограничена-могат да се поставят на балкони, тераси ,вътрешни и външни стълбища или френски прозорци. Богатото разнообразие от алуминиеви и стъклени материали създава достатъчно възможности за проектиране съобразно желания естетичен изглед на вашата сграда.

Алуминиев парапет с хоризонтални струни.

Алуминив парапет с вертикални струни.

Алуминиев парапет със стъкло.

 

Алуминиевите парапети се изработват от кухи кръгли, квадратни или правоъгълни алуминиеви профили от алуминиева сплав EN AW-6063 [Al Mg0.7 Si] с дебелина на стените 1-3 мм. Горен или страничен монтаж.

ВИДОВЕ АЛУМИНИЕВИ ПАРАПЕТИ ЗА СТЕНА

Алуминиевият парапет за стена представлява ръкохватка, монтирана на конзоли, захванати към стената. Ръкохватката може да е кръгла, квадратна или правоъгълна. Конзолите са алуминиеви, с декоративни извивки и дебелина от 7 мм. Подходящи са за монтаж на стени до стълби или рампи за инвалиди.

  • Кръглите ръкохватки са с диаметър ф40 и ф50
  • Дебелина на стената 1,5-2 мм.

 

  • Правоъгълни ръкохватки са 60х25 и 80х30
  • Дебелина на стената 1,5-3 мм.

СТЪКЛЕН ПАРАПЕТ

Стъклените парапети са едно максимално изчистено от детайли решение от стъкло с голяма здравина и корозоустойчивост. Характеризират се със стилния си съвременен вид, създаващ усещане за простор. Подходящи са за стълбища, тераси и веранди с красива гледка, както и за иновативни дизайнерски решения в интериора и екстериора на Вашия дом.

  • СТЪКЛЕНИ ПАРАПЕТИ С ГОРЕН МОНТАЖ

  • СТЪКЛЕНИ ПАРАПЕТИ СЪС СТРАНИЧЕН МОНТАЖ

Стъклените парапети се изработват от кантирани ламинирани стъкла с дебелина от 16 мм. и повече. Стъклените парапети могат да имат разнообразни ръкохватки от алуминиеви  профили.

Call Now Button