Дървена дограма

Споделяне:
  •  
  •  
  •  

Дървото като материал се характеризира с голяма издържливост и дава възможност за изпълнение на най- разнообразни нестандартни размери, решения и форми- сводове, овали , триъгълници и др.Изработват се дървени прозорци с едноосово и двуосово отваряне, оберлихт, плъзгащо отваряне тип “Фолксваген”и отваряне на тип “Хармоника”, окомплектовани по желание на клиента с подпрозоречни дъски, обшивка и первази.
Съвременният дизайн придава луксозен вид на дървената дограма и улеснява нейното почистване и поддръжка.

Дограмата рамкира отвори в стените, през които да влиза светлина и въздух, тоест тя осигурява контакт между вътрешното пространство на една сграда и околната среда, която я заобикаля. Прозорците могат визуално да увеличат една стая отвъд нейните физически граници и позволяват заобикалящата я среда да стане част от интериора й. От размера, видът, материала на дограмата зависи до колко и как ще се случи това.
Дървената дограма винаги е била предпочитана, заради качествата, които притежава всеки естествен материал. Новите технологии позволиха засилване на топлоизолационните й качества, увеличаване на срока на експлоатация и свободата в избора на форми, цветове и дизайн.
Дървеният прозоречен профил е конструктивно устойчив материал, който единствен успешно се използва в строителството за производство на големи отваряеми, неотваряеми и плъзгащи се прозорци. Тъй като стъклопакетите са с много високо тегло на кв. см. профилите от ПВЦ и алуминий не се използват за големи конфигурации, дори и неотваряеми, тъй като са кухи и се измятат и усукват под тежестта на стъклото. С дървена дограма могат да бъдат оформени френски прозорци, витрини, зимни градини и др. големи стъклопакетни архитектурни конструкции.

Call Now Button