Алуминиева дограма

Споделяне:

Алуминият е вторият най-употребяван метал в света. Основните му качества са лекота, устойчивост на корозия, възможност за лесно придаване на форми и висока топлопроводимост.

Често се използва за производство на дограма, предназначена за помещения, в които икономията на енергия не е основен приоритет. В България той се предпочита за офиси, магазини, зали, ресторанти и други търговски обекти.

Материалът е гъвкав и позволява рамката на прозореца да е фина, с което помещението става по-светло и просторно. Цветовото разнообразие при алуминиевата дограма е изключително голямо. На практика изборът на цвят е почти неограничен.

Алуминият е много подходящ материал за произвидство на дограма за нашия климатичен пояс, тъй като издържа на големи температурни амплитуди. Дори при много ниска температурна амплитуда, структурата на материала трудно се нарушава във времето.

Алуминиеви профилни системи ALTEST

„Пони” – студена серия или серия с непрекъснат термомост и „Ескимос” – серия с прекъснат термомост.

Тези две системи се приемат много добре на пазара и тяхното развитие и обогатяване продължава и до днес.


Профилите от системата „375 ПОНИ” са предназначени и отговарят на всички изисквания на крайния потребител. Именно поради тази причина профилите от серията сa един предпочитан избор за клиентите, тъй като са с изчистен и стилен дизайн и същевременно с това са и ценово достъпни за всеки потребител.

Системата „375 ПОНИ” отговаря на всички европейски стандарти и норми за качество.

Тъй като каналите на профилите са проектирани така, че да отговарят на всички стандарти, това е и причината на тази система да могат да се прилагат много различни видове панти, сглобки и различни видове аксесоари.

Системата „375 ПОНИ” предлага поставяне на единично стъкло с размери от 4 до 10 мм, както и стъклопакет с размер 24 мм.

Материалът използван за изработката на Ал профилите от тази система отговаря на DIN 1725 T1 и е AIMgSiO0,5 F22.

Профилите от системата „375 ПОНИ” са достъпни за всеки, с изчистен дизайн и са подходящи за всякакъв тип сгради и вътрешни помещения. Предлагат чудесен баланс между красиво и практично!

Фирма Алтест предлага алуминиевите си профили в пълната гама на RAL стандарта избор на цвят по RAL.

Алуминиевата система на фирма „Алтест” – „530 ЕСКИМОС” се различава от системата „ПОНИ” по това, че е с прекъснат термо мост чрез полиамид, който е 24 мм при профил каса и 20-22 мм при профил крило. Функцията на полиамидния профил е да разделя профила на две части за да прекъсва топлопреминаването, като по този начин осигурява по-добра топлоизолация.

Системата изцяло отговаря на всички европейски стандарти.

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния – както едноосово, така и двуосово при изработените врати и прозорци. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.

Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения – централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за „530 ЕСКИМОС”. Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 20 до 29 мм в зависимост от желанието на клиента.

Според стандарта DIN 1725 T1 алуминият, използван за изработката на профилите от системата „530 ЕСКИМОС”, е AIMgSiO0,5 F22 и отговаря на всички стандарти и норми за качество.

Фирма Алтест предлага алуминиевите си профили в пълната гама на RAL стандарта избор на цвят по RAL

Call Now Button